Prakser’ broki deel 1

Ze schrikt wakker voor zover ze over wakker kan spreken.
Dit hele gedoe….al die prakser’ broki scènes: het overpeinzen over de toekomst, de liefde, over haar carrière, over ethische zaken en ga zo maar door.
Daar ligt ze dan in haar short en halter topje met haar hand die is verenigd met haar voorhoofd. Ze houdt haar hoofd vast alsof Mars, Saturnus, Uranus en Pluto samen met planeet aarde zich hebben verenigd en met hun volle gewicht haar hoofd hebben overmeesterd. Dit is ‘de na prakser’ broki’ in het kwadraat of misschien wel tot de achtste macht.
Ze gaat rechtop in bed zitten en bedankt Anana voor het aanschouwen van deze nieuwe dag en laat ondertussen haar volle borsten goed plaats nemen in het topje. Die hebben hun eigen beleid en besloten buiten de grenzen van het halter topje te vertoeven. Ze stak er een stokje voor en hups…..daar gingen die borsten weer het topje in.
Plots schiet haar te binnen dat ze in de nacht heeft gedroomd over alle dingen waar ze de laatste weken over nadenkt. Al die prakser’ broki scènes.
Ze beseft als geen ander dat ze alles heeft meegenomen in haar slaap.
Met de gordijnen nog dichtgetrokken en de zon die heel veel moeite doet om een weg te banen achter de gordijnen besluit ze op te staan. Kreunend van de pijn en heel wat polonaise moves aan het maken, staat ze op en zet een paar stappen richting het raam ready om de gordijnen open te trekken en de zon te begroeten. Plots barst ze in tranen uit.
‘Why’, schreeuwt ze luidkeels terwijl een mus voorbij haar raam vliegt om naar een voor hem gebouwd vogelhuisje te vliegen.
Tranen vloeien over haar wangen en ze slaat haar handen voor haar ogen en laat haar hoofd naar beneden zakken.
Snikkend en hoofdschuddend vraagt ze zichzelf af wat ze hiermee aanmoet.
Ze besluit op het puntje van haar bed te gaan zitten en zoekt snikkend naar een zakdoek om het overtollige snot een uitweg te bieden.
Ach, ‘whatever’ denkt ze en pakt de beddensprei en snuit zo hard ze kan het snot op de beddensprei die voor haar klaarstond alsof die speciaal voor dit moment was geweven.
Nu het snot haar neus had verlaten, beseft ze dat ze écht iets moet met dit gevoel.
Ze heeft jaren geleden een afspraak gemaakt, a mek’ wan sweri en nu merkt ze dat ze zich al geruime tijd niet aan deze afspraak houdt, a broko a sweri. Het vreet aan haar.
Ze wil er iets mee, maar is bang, onzeker en masra durf heeft haar verlaten voor een andere.
Nu zit ze hier met haar ziel onder de arm denkend dat als ze zich er niet mee zal bezighouden dat het zich vanzelf zal oplossen.
Ze is een slimme vrouw en weet dat deze sweri niet genegeerd moet worden. Met deze gedachte besluit ze haar bed te verruilen voor een bezoek aan de badkamer. Haar telefoon gaat over, ze schrikt en kijkt op het beeldscherm. ‘Shit, shit, shit’, roept ze.
Het is iemand uit haar prakseri broki scène: de liefde. Haar ati titei….degene van wie ze denkt te houden. Of toch niet? Ze is in de war.
‘Hallo, goedemorgen’, hoort ze als ze opneemt. Met bevende stem zegt ze: ‘hallo’…….
Ze blijft stil………zucht…

Wordt vervolgd.

@Dayenne Denneboom
@Mamyo Fu Mi Afo
@Kapelka Writing
@World Of Poetry

20 mei 2020
Prakser’ broki tori

2 gedachtes over “Prakser’ broki deel 1

Zeg het maar